MOSSA - kozmetikumok egyenesen Lettországból

az északi növények ereje az arcápolásban

Már egy ideje használok néhány Mossa terméket, ezeket szeretném most bemutatni nektek. 

Először a vitaminkoktél és az éjszakai krém/maszk került hozzám. Nagyon szerettem használni, sőt az éjszakai krémet férjem is használta, amikor nagyon igénybevett volt az arca. Utána sikerült lecsapni a hámlasztóra, ami maga a csoda. Végül pedig az aktív szenes arcradírt vettem. De ezzel nincs vége. Szerezek még nagyon sok termékkel a márkától. Most ráadásul kijött egy új vonal a márkától, a V-LIFT. Ebbe a vonalba ráncfeltöltő nappali krém, bőrmegújító éjszakai krém, fiatalság megőrző booster és ráncfeltöltő szemkörnyékápoló tartozik. 21 aktív összetevő és hialuronsav van a termékekben. Baromi jól hangzik. Érdemes lesz lecsapni rájuk!

A márkáról néhány általános információ, melyet a forgalmazó (https://naturalskin.hu/hu/) oldaláról mazsoláztam:

Az északi növények erejével

Minden egyes Mossa termék az északi vidéken vadon termett és kertben termesztett bogyós gyümölcsök kivonatát tartalmazza - törpemálna, málna, kékáfonya, földiszeder, csipkebogyó, ribizli, homoktövis, berkenye, tőzegáfonya, vörösáfonya, stb. A rendkívül hosszú, hideg és sötét tél az északi térségben lehetetlenné teszi a nagyobb gyümölcsök számára a túlélést. Az évek során számos bogyófaj fejlesztette ki egyedülálló túlélési eszközeit a szélsőséges éghajlati körülményeknek ellenállva. Méghozzá úgy, hogy a rövidke nyár során megszerzett koncentrált energiát összetett tápanyagok, mint antioxidánsok és vitaminok formájában tárolják.

A márka megalapításának története

Ezek az apró, ámde erős bogyók régóta foglalkoztatnak minket. Mindig is tudtuk, hogy fogyasztásuk egészséges, majd kutatóink bebizonyították, hogy a bogyók értékes összetevői bőrünkre is nagyon jó hatással vannak. Az összetevők, amelyek segítenek a növényeknek túlélni és boldogulni, bőrünk számára is biztosítják a szükséges védelmet a szabad gyökökkel szemben és elősegítik a sejtek megújulását. 

Mi jelent a Mossa?

A lett nyelvben a 'moss' szócska mohát jelent, ami nagy számban előfordul azokon a területeken, ahol ezek a bogyók nőnek - északi erdők, mocsarak, lápok. A moha, puha, zöld, és gondoskodó anyaként védelmezi az értékes bogyókat. Mossa - az erdő királynője, elvezet minket a kincseihez - aprócska ékszerekeihez telis tele energiával.Mottónk: Az élet gyönyörű!

Miért higgy benne?

Mikor a vásárló a MOSSA termékek mellett dönt, egy hatékony és egészséges terméket keres:HATÉKONYSÁG
• Összetétel különösen aktív, északi növények hatóanyagaiból készül
• Antioxidánsok bőröregedésgátló hatása minden egyes termékben. A bőr öregedési folyamata egész korán, már 25 éves kor körül elkezdődik.
• Bőrgyógyászatilag tesztelt, és bizonyítottan hatékony kozmetikumok, ahogy az a termékek címkéjén is fel van tüntetve.

TERMÉSZETES, BIZTONSÁGOS ÉS EGÉSZSÉGES
• Ökológiailag minősített termékek a nemzetközi ECOCERT szabványnak megfelelően
• Nem tartalmaz mesterséges, vagy egészségre ártalmas összetevőket.*
• Bőrbarát, hiszen bőrünk felismeri a természetes összetevőket melyek harmóniában vannak a testünkkel, és segítik a sejtek megújulását.

MEGFIZETHETŐ ÉS ÉRTHETŐ
• Egy egyszerű vonal a mindennapi bőrápoláshoz elengedhetetlen kozmetikumokkal, mely megkönnyítik a választást és a használatot
• Megfizethető ár a természetes kozmetikumok kategóriájában

*A természetes kozmetikumokkal ellentétben, a szintetikus kozmetikumok mesterséges összetevőkből készítik, melyek “idegenek” a test számára és károsan hatnak bőrünkre. Éppen ezért, amikor a mindennapi bőrápolásban szintetikus kozmetikumot használunk, immunrendszerünk sérül, így a káros anyagok felhalmozódnak szervezetünkben, veszélyeztetve egészségünket.
mossa_termekek.jpg
 

VITAMIN COCKTAIL MULTIFUNKCIÓS VITAMIN MASZK + ÉJSZAKAI KRÉM SZÁRAZ, FAKÓ BŐRRE
A bársonyos textúrájú maszk a fáradt, fényét vesztett bőrt azonnal surgázóbbá teszi használat után. Hialuronsav tartalmával a bőr visszanyeri telítettség érzését, miközben a kollagén-megőrző antioxidánsok megküzdenek a bőröregedés első jeleivel. A bogyós gyümölcsökből származó multivitaminok feltöltik a bőrt energiával és hidratáltsággal.Kifejezetten a fáradt, száraz és fakó bőrtípusra ajánlott! MULTIFUNKCIONÁLIS HASZNÁLAT: MASZK / Vidd fel bőségesen megtisztítőtt arcbőrödre, hagyd fenn a krémmaszkot 20 percre, majd töröld le a maradékot. ÉJSZAKAI KRÉM / Vidd fel vékony rétegben éjszakára

Miért válaszd a MOSSA vitamin maszkot?

  • azonnal feltölti és energizálja a fáradt, száraz és fakó bőrt
  • multifunkcionális használat: akár maszkként, akár éjszakai krémként
  • dermatológiailag tesztelt / minősített
  • illatanyagmentes
  • minden bőrtípusra

Saját tapasztalat: este szoktam használni a vitamin koktéllal együtt általában, attól függően, hogy mennyire szomjazik az arcom. Nagyon kellemes krém, viszafogott illattal és könnyen felszívódó formulával. Egyáltalán nem hagy ragacsos érzést a bőrön. Semmilyen problémát nem okozott. Reggelre üde bőrt eredményez a használata. Rendkívül kiadós, hiszen jó ideje használjuk, ráadásul volt, hogy ketten a férjemmel.

VITAMIN COCKTAIL OLAJ
Bőrmegújító arcápoló olaj - vitamin koktél fakó, fáradt bőrre. Aktív bőrmegújító koncentrátum 10 hatékony növényi olajjal, tápláló málnával és homoktövis vitaminkoktéllal. Feltölti a bőr nedvességgel ezáltal puhává és ragyogóvá varázsolja. Bio málna-, és homoktövis- , jojoba mag-, mandula-, avokádó-, olíva-, sárgabarack-, szilva-, parlagi ligetszépe-, zab-, paradicsom-, és csipkebogyó olaj egyedülálló keveréke.

Saját tapasztalat: az éjszakai krémmel együtt vagy csak magában ezt a koktélt használom lefekvés előtt. Nagyon kellemes, enyhén citrusos illata van. Gazdaságos és kiadós, mert néhány csepp valóban elég belőle. Esetleg érdemes a nyakra és a dekoltázsra használni belőle. Nagyon megéri beruházni rá.

MOSSA – Pórustisztító arcradír aktív szénnel
Az MOSSA könnyed krémes textúrájú fekete peelingjétől fellélegezhet az olajos, pattanásos bőr. A fekete szín nem csupán érdekessége ennek a terméknek hanem egyben a kulcsa is! Ez az aktív szénpor mely magához vonzza a bőrben található méreganyagokat és nehéz fémeket megtisztítja az eltömődött pórusokat, stimulálja a sejtek regenerációját és segítik a bőrt megszabadítani a napközben felhalmozódott szennyeződésektől. Az aktív szénporról a Carbon Coco márkánál olvashat bővebben. Az antioxidánsokban gazdag fekete ribizli kivonat növeli a bőr védekező képességét és hidratáltságát. Érdekes és fontos: A MOSSA Skin Soultions termékei fehér peeling gyöngyöket tartalmaznak, mely hidrogenizált ricinus olajból származik és tökéletes természetes alternatívája a szintetikus polyethylene vagy polypropylen gyöngyöknek.Az előállítási folyamatnak köszönhetően, a gyöngyöknek nincs éles sarka, ellenben más természetes radír alternatíváknak, mint a cukor vagy homok, így biztonságos a bőr számára és nem okoz további irritációt. 
Használata: Enyhén nedves bőrre vigyen fel szükség szerinti mennyiséget majd dinamikus körkörös mozdulatokkal oszlass el 2-5 percen keresztül majd langyos vízzel öblítse le.Ezután használja a bőrtípusának és a napszaknak megfelelő MOSSA krémjét. Igény szerint hetente akár többször ( 3-4 ) is használható!

Saját tapasztalat: az éjszakai krémmel együtt vagy csak magában ezt a koktélt használom lefekvés előtt. Nagyon kelnálni és valóban nagyon tiszta bőrt eredményez. Egyáltalán nem kell félni tőle, mert ígéretéhez híven nem csak tisztít, de a száraz részeket pedig hidratálja a ricinus gyöngyökkel. Szóval nem fog szétszáradni az arcod tőle és egyáltalán nem fog húzódni a bőr. Nekem nem okozott problémát, pedig elég érzékeny a bőröm.

 

MOSSA AHA HÁMLASZTÓ MASZK

Azonnali bőrfelszín-tökéletesítő maszk, mely megújítja a bőr tónusát és textúráját, miközben összehúzza a pórusokat, halványítja a pigmentfoltokat és csökkenti az apróbb vonalakat és ráncokat, akár kevesebb, mint 5 perc alatt. Természetes AHA gyömölcssav tartalmával hámlasztja és tisztítja a bőrt, az elhalt hámsejteket eltávolítja és puha, ragyogó bőrt eredményez.

Saját tapasztalat: ez egy csoda kis cucc. Kíméletes, de közben mégis hatékony. Nem vagyok nagy a hámlasztásban. Eddig talán 3-4 hámlasztót próbáltam, de ez nagyon tetszett. (Nyilván az erős napsütés miatt most már nem ajánlott a használata.) Nem csípte szét az arcom. 5-15 perc hatóidő elegendő a terméknek. Én este szoktam használni és a szokásos módon hidratálni utána. A csoda másnap felkelés után várható. A bőrkép sokkal egységesebb és üdébb. 

Összességében nagyon ajánlom a márkát, érdemes körülnézni a webshopban (https://naturalskin.hu/hu/), ahol szuper akciókat is ki lehet fogni, illetve a dm és a Rossmann polcain is megtalálhatók a termékek. Szintén érdemes nyitott szemmel járni ezekben a boltokban, mert szuper áron ki lehet fogni egy-egy darabot. 
Ti ismeritek a márkát? Használtok valamit tőlük? Nagyon kíváncsi vagyok a ti tapasztalataitokra is!
Köszi, hogy elolvastad!
Zsuzsi