Laktóz- és lisztmentes brownie

Hozzávalók:

30 dkg étcsokoládé, 

6 db tojás,

16 dkg barnacukor,

20 dkg laktózmentes Ráma sütőmargarin,

1 vaníliáscukor,

1 csipet só,

3 marék durvára vágott dió,

5 dkg aszalt vörösáfonya,

6 evőkanál darált zabpehely (vagy zabliszt)

 

Elkészítés:

  1. A csokoládét a laktózmentes Rama margarinnal vízgőz felett elkezdjük felolvasztani. A hat tojást elkeverjük a barnacukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval. A felolvasztott csokoládét belekeverjük a tojásos keverékbe ügyelve, hogy ne túl forrón keverjük bele. Alaposan elkeverjük. Beledobjuk a durvára vágott diót és az aszalt áfonyát. Szintén jól elkeverjük. Végül belekeverjük a darált zabpelyhet (vagy zablisztet). Kikent sütőformába öntjük a masszát és 190 Celsius fokon sütjük kb. 20-25 percig alsó-felső légkeveréses sütési módon. (Nem kell előmelegíteni a sütőt. Így belül puha, kívül pedig ropogós lesz.) Ügyelni kell rá, nehogy megégjen. 
    Fagyasztott gyümölccsel, fagyival vagy tejszínhabbal kínálhatjuk az elkészült finomságot.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Zsuzsi