Laktóz- és lisztmentes brownie
Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé,
6 db tojás,
16 dkg barnacukor,
20 dkg laktózmentes Ráma sütőmargarin,
1 vaníliáscukor,
1 csipet só,
3 marék durvára vágott dió,
5 dkg aszalt vörösáfonya,
6 evőkanál darált zabpehely (vagy zabliszt)
Elkészítés:
-
A csokoládét a laktózmentes Rama margarinnal vízgőz felett elkezdjük felolvasztani. A hat tojást elkeverjük a barnacukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval. A felolvasztott csokoládét belekeverjük a tojásos keverékbe ügyelve, hogy ne túl forrón keverjük bele. Alaposan elkeverjük. Beledobjuk a durvára vágott diót és az aszalt áfonyát. Szintén jól elkeverjük. Végül belekeverjük a darált zabpelyhet (vagy zablisztet). Kikent sütőformába öntjük a masszát és 190 Celsius fokon sütjük kb. 20-25 percig alsó-felső légkeveréses sütési módon. (Nem kell előmelegíteni a sütőt. Így belül puha, kívül pedig ropogós lesz.) Ügyelni kell rá, nehogy megégjen.
Fagyasztott gyümölccsel, fagyival vagy tejszínhabbal kínálhatjuk az elkészült finomságot.
Jó étvágyat kívánok!
Zsuzsi