Mandulás keksz
Mandulás keksz
Hozzávalói: kb. 30-45 db jön ki belőle. Pecsét nagyságától függ.
225 g zabpehely őrölve és átszitálva
375 g mandulaliszt ( én Vass Mandulalisztet használtam ami zsírtalanított .. én itt felesbe használtam. )
315 g vaj ( felesbe is lehet csinálni..fele vaj, fele jó minőségű margarin. )
195 g nádcukor darálva , vagy eritritol és stevia alapú cukorhelyettesítővel lehet helyettesíteni itt viszont
60 g elég.
3 db. kisebb egész tojás
6 g só
Bekeverés géppel: Ha nincs nagy robotgéped csak kézi nem baj ott a dagasztó fejet kell használni!
Száraz alapanyagokat egy keverőtálba teszed és a vajat eldolgozod a géppel majd hozzá adod a tojásokat és tovább kevered 2 percig a géppel. Ne ijedjetek meg, mert lágy tészta masszát kapsz, de ez azért van, mert eldolgoztuk géppel és így kicsit megmelegedett a vaj. Egy átlátszó fóliába teszed a tésztát és téglalap alakúra formázod, hogy majd könnyen ki tudd nyújtani.. Elég a fagyasztóba 2 óra és már lehet is nyújtani..lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra és sütipecséttel előbb pecsételsz és utána kiszaggatod és sütőlemezre teszed, nem kell sütőpapír, mert nem ragad le. Mielőtt kinyújtanám félbe vágom a tésztát és egyik részét átgyúrom, kinyújtom, pecsételek, de a pecsétet enyhén lisztezni kell,szaggatód. 180 fokos sütőt előmelegítjük és nem légkeverésesen hanem alul-felül sütjük kb. 8-10 percig.
Vass Mandulalisztet tudtok rendelni a facebookon! Vass Mandula néven vannak fent.
Jó sütést!