Moszkauer
Moszkauer
Hozzávalói:
200 g kristálycukor
200 g darált dió
200 g állati tejszín
50 g apróra vágott kandírozott gyümölcs
1 db kezeletlen narancs héja
1 db kezeletlen citrom héja
A felsorolt alapanyagokat egy saválló vagy üvegtálba öntjük és vízgőz fölött forrásig besűrítjük. Utána langyos állapotig hűtjük, majd egy eldobhatós habzsákba öntjük és sütőlemezre szilikonos papírt vágunk vagy szilikonos lapra kinyomunk kb. kis dió nagyságúakat, hagyni kell ki ugyan annyit amennyi a massza. Előmelegített sütőben, nem légkeverésesen hanem alul-felül 210 fokra és 6-8 percig sütjük. Fontos, hogy kehülésig kell a szilikonos lapon hagyni!!!! Ahogy kihűltek lehet is a sima felét olvasztott csokival lekenni. Én egy kis méretű spatulával kentem fel a csokit. Elsőre nehéznek tűnik, de nem az! Bevált recept és nagyon különleges ízvilág. Én most ezt ajándékba csináltam.
Hamarosan jövök egy egészséges keksz recepttel!
Valami kérdésetek van nyugodtan írjatok!
Jó sütést!