Glamour- és kupon napi tapasztalatok

Egyáltalán megéri még kuponozni?

Sziasztok!
Kicsit félve állok neki ennek a posztnak. Igazából mindig szerettem részt venni a Glamour-napon, de az évek során eléggé átalakult a maga a Glamour-napok program és a vásárlási szokásaim is. Sok blogger/vlogger sok helyen megénekelte már, hogy igazából már nem is éri meg kuponozni, mert szuper akciókat csinálnak év közben is a drogériák és egyéb cégek.
Ez az év kicsit más a COVID vírus miatt is. A Glamour-napok eltolódtak (jogosan), a dm részt sem vett a klasszikus kuponozásban. A vírus elején tapasztalt vásárlási hullám is alábbhagyott. Mondhatjuk, hogy tényleg teljesen átalakult minden. Sokan inkább online rendelték meg a csomagjaikat. (Erről nem tudok idén nyilatkozni, mert nem adtam fel online megrendelést kivételesen.) De megmondom őszintén, hogy a korábbi évekhez viszonyítva engem sem szippantott be annyira a dolog. Nyilván nem az a kimondott shopping ünnep, amikor maszkban fuldokolva járod a köröket a drogériákban. Idén direkt nem Veszprémbe mentem a Rossmann és a dm üzleteibe, hanem inkább Balatonalmádiba, mert biztos voltam benne, hogy ott nem lesznek tömegek. Így legalább kicsit kényelmesebben tudtam vásárolni.

glamournapok_logo.jpg

Kezdjünk is bele. Én a három legnagyobb drogériával kezdeném és még hozzá vennem az egyéb, általam használt kuponokat.

Rossmann
A Rossmann stabilan évek óta részt vesz a Glamour-napi őrületben, idén sem volt ez másként. Elég sok kupon volt a mellékletben, szerintem stabilan azok, amik mindenkor lenni szoktak. Ami számomra szembetűnő, hogy régebben sokkal több 50%-os kedvezményre jogosító kupon volt. (Például a Purina One-ra most már csak 30% kedvezmény van, az évek alatt fokozatosan csökkentették a kedvezmény mértékét.)
Nagyon kell figyelni a kupon hátulját is, hogy egy vagy több termékre érvényes-e a kedvezmény. Régebben futottam bele ezzel kapcsolatban érdekes dolgokba. (Nem olvastam el hátul az apró betűs részt és csak egy termékre volt az akció. Klasszikus.)
A termékek ára sok esetben nagyon elszállt. Például egy három darabos Paradontax fogkefe szett kétezer forint kedvezmény nélkül.
Vannak termékek, amiket megéri megvenni. Idén nem vettem, de minden évben eddig jól feltankoltam Cif tisztítószerekből. Ezekre stabilan 50% kedvezmény van és évek óta 1000 forintba kerülnek, tehát akciósan 500 forint darabja.
Rossmann+ kártya tulajdonosok a végösszegi 10% kedvezmény kupont is tudták használni. (Sajnos a VIP rendszerhez tartozó 15% végösszegi kupont nem lehetett, így még jobban megérte volna.)
Elég sok mindent vettem, leginkább háztartási szereket, mosószereket, tisztálkodási és higiéniai termékeket, macskaeledelt. Szerintem dekorkozmetikumokat nem is vettem. (Karantén óta még alapozót is alig használok.) Vettem néhány akciós tasakos kis fürdősót, de nem estem túlzásokba. (Alapjában véve gyűjtögető típus vagyok és nem tudok az akcióknak ellenállni.)
Összességében elégedett vagyok, 13000 forint körüli összeget spóroltam meg.

Dm
A dm idén nem vett részt kuponokkal a Glamour-napokban, inkább saját akciót hirdetett. Dm Active Beauty kártya tulajdonosoknak 20x-os pontot írtak jóvá, plusz természetesen az appban aktiválni letetett a termékekhez kapcsolódó sokszorozókat.
A dm-ben is észrevehető, hogy nagyon drágultak a termékek. Nem minden, de például a kedvenc fogkrémem 200 forinttal drágább. (Még szerencse, hogy a Rossmannban megvettem.)
Elég okosan vásároltam, mindenre volt sokszorozóm. (Vettem növényi tejeket, tisztasági betéteket, WC-papírt, öblítőt, csupa olyat, ami elkél itthon. Itt sem vettem dekorkozmetikai terméket.)
Így kb. itt is 13000 forintnyi pontot kaptam.
Ráadásul nagyon jó leárazásokba lehet belefutni. Van egy jó tippem: ha a www.dm.hu oldalra felmentek és kiválasztjátok a kiárusítás fület akkor látjátok az aktuális jóáras cuccokat. Irányítószám alapján rá tudtok keresni, hogy felétek kapható-e az a termék. Én így nagyon jó dolgokat vettem már potom áron.

Müller
Na, a Müllerben a vásárlás végösszegi 20% maradt. Tehát megéri ilyenkor vásárolni. Néhány kedvezménykupon még van, de én nem használtam úgy emlékszem. Tényleg nem akarok halmozni, így is túlzásokba esem a férjem szerint. (Itt is WC-papír, papírtörlőt, folyékony szappan utántöltőt, zsepit és nasikat vettünk.)
Ami furcsa, hogy már nincs a 3% visszatérítési kupon. Erre már tavasszal felfigyeltem. Szerintem ez a Müller részéről egy elhibázott döntés.

Tesco
Idén kivételesen kupnoztam a Tescoban is. Mosogatógéphez használható gélt, Lenor és Surf mosószert vettem. Voltak egyébként is jó kedvezmények és Club kártyához kapcsolódó kuponokat is tudtam használni.

Régebben ilyenkor még a C&A és a KFC kuponjait szoktam használni. Idén kimaradt.

Én úgy gondolom, hogy még megéri kuponozni, de tényleg év közben is ki lehet fogni szuper akciókat. Egy a fontos, hogy legyen rá pénzed. Sajnos minden egyre drágább lesz és ha jó áron ki tudsz fogni dolgokat és van rá keret, akkor vedd meg! Én azt vallom, hogy mindent akkor kell megvenni, amikor olcsó és nem akkor, ha elfogy. Sokszor tetemes összegeket legyet így megspórolni.

Ti kuponoztatok? Miket vettetek?

Zsuzsi